Syyskatsaus

>> tiistai 15. lokakuuta 2013


Syksy on jälleen täällä ja Kevolan talkookausi alkaa tältä vuodelta olla ohitse. Kesän aikana hanketta saatiin vietyä taas mukavasti eteenpäin.

Yksi menneen talkookauden suurimpia töitä oli tähtitornin lattian tukipuiden uusiminen. Kuten edellisessä blogipäivityksessä mainittiin, lattian alla ollut kosteus oli tehnyt tehtävänsä ja tukipuut huonossa kunnossa. Lattian purku paljasti onneksemme itse lattialankut hyväkuntoisiksi ja niiden uusimiseen ei tarvinnut ryhtyä.

Lattianteon yhteydessä havaitsimme kalliossa olevan syvän raon, jota pitkin sadevesi on päässyt tornin kivijalan alitse lattian alle. Rako tukittiin sementillä, mikä tuntuikin auttavan asiaa. Lisäksi kivijalkaan tehtiin pari tuuletusaukkoa sokkelin kuivana pysymistä helpottamaan.

Lattiatöiden lisäksi kesä on mennyt Väisälän kaukoputken kunnostus- ja huoltotöissä sekä muunlaisissa viimeistely ja virittelyhommissa. Hanke on edennyt jo niin pitkälle, että elokuussa pidimme Kevolassa avoimien ovien päivän, jolloin esittelimme observatoriota kaikille kiinnostuneille. Sää suosi tapahtumaa ja paikalla kävikin kymmeniä uteliaita.

Zeniittitornin uusi kupu tehdään ensi talven aikana Turun Ammatti-instituutissa oppilastyönä ja se tullaan asentamaan paikoilleen ensi kesänä. Lisäksi hankkeeseen kuuluvat laitehankinnat on tarkoitus toteuttaa tulevalla talvikaudella.

Kevolaan tullaan talvella tekemään havaintoretkiä mahdollisuuksien mukaan. Pääsääntöisesti Turun Ursan toiminta keskittyy talveksi Iso-Heikkilän tähtitornille Turkuun. Perjantai-iltaiset tähtinäytökset ovat alkaneet ja ne jatkuvat maaliskuun lopulle asti. Myös perjantain kerhoiltoihin ovat kaikki tervetulleita. Lisätietoja talven toiminnasta saa Turun Ursan sivuilta.


Tähtitornin lattia saa kyytiä

Tornin kivijalkaa tiivistettiin sementillä

Avoimien ovien päivä herätti kiinnostusta

0 kommenttia:

Lähetä kommentti


  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP