Talkookausi jälleen käynnissä

>> perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesän 2013 talkookausi on käynnistynyt ja talkoita pidettykin jo tässä muutamana menneenä viikkona. Toistaiseksi talkoita järjestetään torstai-iltaisin ja lauantaisin koko päivän.

Talvikausi on hankkeen kannalta mennyt normaalisti, eli suhteellisen hiljaisesti. Alkuperäisen aikataulun mukaisesti hankkeen piti olla valmis tämän vuoden toukokuuhun mennessä. Koska innokkaita tekijöitä ja tekemistä Kevolassa on riittänyt, päätimme viime syksynä hakea hankkeelle vuoden pidennystä. Hakemus hyväksyttiin, joten voimme jatkaa Kevolan kunnostusta ja jo tehtyjen töiden viimeistelyä vielä tämänkin kesän.

Tämänvuotiset talkoot ovat alkaneet maalaus- ja siivoustöillä. Observatoriolle johtavat maastoportaat on maalattu, samoin kuin tähtitornin kupujen tukipalkit. Myös viime syksynä rakennettu Zeniittitornin yläkerran lattia sai maalia pintaan. Lisäksi olemme siivonneet tähtitornista siellä säilytetyt laudanpätkät ja vanerilevyt, joista osa lähti polttopuiksi ja osa vietiin Zeniittitornin alakertaan talteen tulevaa käyttöä varten.

Seuraavaksi edessä on tähtitornin lattian purku ja tarkastaminen. Vilkaisu lattian alle paljasti siellä olevan vesilammikoita ja ainakin osassa lattian tukipuista on havaittavissa hometta. Asia tullaan korjaamaan.

Lisätietoja kesän talkoista voi kysyä Turun Ursan puhelinnumerosta tai Tursan keskustelupalstalla osoitteessa http://groups.google.com/group/turun-ursa

Tervetuloa talkoisiin!0 kommenttia:

Lähetä kommentti

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP